Stvarno Važna Kartica

Izabrana udruženja za učešće u programu uvođenja community kartice u Srbiji

 

 

 

 

 

Za uvođenje programa Community kartice u Srbiji, izabrana su sledeća udruženja:

  • Edukativni centar –  Kruševac
  • Narodni parlament, Leskovac
  • Fondacija za mlade, Obrenovca
  • Front Fondation, Novi Pazar
  • Udruženje Dečji svet, Sremska Mitrovica

Uvođenje community kartice predstavlja inovativni i održivi model razvoja lokalnih zajednica, potpuno jedinstven u Srbiji.  Community kartica je vrsta lojalti kartice sa svim njenim karakteristikama i pogodnostima za kupca, s tim što predstavlja način za prikupljanje sredstava namenjenih lokalnoj zajednici.

Naime, svaki put kada vlasnik kartice izvrši kupovinu u zanatskim radnjama, trgovinama, buticima i drugim pravnim licima koja budu učestvovala u programu, procenat od iznosa računa odlazi u Fond za zajednicu, a određeni procenat se kao nagrada, odnosno popust vraća kupcu. Fond za zajednicu biće formiran u svakoj od pet odabranih opština/gradova, a vlasnici kartice će korišćenjem iste donirati bez dodatnih troškova.

Od sredstava koja se na ovaj način prikupe u toku godine, biće podržani projekti za unapređenje lokane zajednice, čime svaki vlasnik kartice neposredno učestvuje u poboljšanju svog okruženja. Putem direktnog glasanja svi vlasnici kartica moći će da učesvuju u odabiru najvažnijih projekata u svojoj zajednici.

Uvođenje Community kartice je jedna od aktivnosti Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.